SMS-Service

Effektiva och riktade
meddelanden via SMS

Med SMS-Service får du enkelt och snabbt kontakt med dina kunder vid akuta eller planerade händelser nära deras adress. Det sparar mycket av dina resurser samtidigt som du håller en hög servicenivå.

Avbrott och störningar kommer aldrig lägligt

Medan du är upptagen med att kontakta de berörda adresserna ökar frustrationen hos dem som inte har fått någon information.

Det kan snabbt få telefonerna att börja ringa vilket kostar både tid och kraft, internt. När stormen äntligen har lagt sig kan man få betala ett högt pris i form av servicemål som inte har uppfyllts.

Men med SMS-Service kan du snabbt och effektivt skicka ett SMS till de berörda adresserna – även om du inte har deras kontaktuppgifter. Kommuninvånarna får meddelande direkt i mobilen och informationen försvinner inte i inkorgen eller brevlådan.

Det minimerar inte bara antalet inkommande samtal utan gör även att kommuninvånarna blir nöjdare eftersom de känner att de har fått information och kunnat förbereda sig.

Undgå sure opkald med SMS-Service

SMS är den effektivaste informationskanalen

1 %

av alla hushåll har en mobiltelefon

1 %

av alla SMS öppnas (mot endast 20 % av mejlen)

1 %

av alla SMS läses inom bara 3 minuter

SMS-Service är ett effektivt och enkelt verktyg

SMS-Service – ett avancerat verktyg som är lätt att använda

SMS-Service är ett onlineverktyg som innehåller en databas med alla offentligt tillgängliga telefonnummer samt manuella registreringar via ett formulär på din hemsida. Varje nummer är kopplat till en adress och med några få klick kan du välja de adresser som ska få SMS:et.

Tjänsten är otroligt användarvänlig och kan användas av vem som helst i organisationen oavsett om det är kundservice eller en driftavdelning. Samtidigt kan systemet integreras med hemsidan, Facebook och e-Boks så att meddelandet kan skickas ut på andra relevanta plattformar.

Vi uppdaterar dessutom databasen löpande så att du alltid har tillgång till aktuella telefonnummer till kommuninvånarna. Du behöver med andra ord bara välja mottagare/adresser, skriva meddelandet och skicka.

Från händelse till SMS på bara några minuter

Välj

Välj de adresser som ska få meddelandet.

Skriv

Skriv en kort text om händelsen samt datum och tidpunkt.

Skicka

Skicka meddelandet och lägg eventuellt till andra relevanta plattformar.

Vad kan vi göra för din bransch?

Försörjningssektorn

Skicka riktade och effektiva driftmeddelanden till användarna.

Samhällsnyttig information

Håll kommuninvånarna uppdaterade om viktiga incidenter och händelser.

Bostadsbolag

Skicka relevant och praktisk information till boende och vicevärdar.

Få tillgång till SMS-Service's unika funktioner

SMS-Service på computer

Databas som uppdateras löpande

Vi uppdaterar databasen löpande så att du alltid har tillgång till den senaste teledatan om hyresgäster och ägare av de berörda adresserna.

Effektiva urvalsmetoder

Sök på adresser, ladda upp en CSV-fil eller rita en polygon över de berörda områdena.

One-stop-kommunikation

Med bara några klick kan du skicka ut meddelandet på andra relevanta plattformar. T.ex. e-Boks, Facebook, e-post och hemsidan.

Smarta textmallar

Spara tid, undvik stavfel och ge dina meddelanden ett enhetligt utseende med intuitiva textmallar.

Är du inte beslutsfattare?

Vi har skapat en enkel broschyr om SMS-Service, som du kan ladda ned och dela internt.

Om oss

En pålitlig och närvarande samarbetspartner

Som kund hos Blue Idea får du en pålitlig och närvarande samarbetspartner som varje dag brinner för att göra skillnad. Vi är marknadsledande inom vår tjänst och har valt att specialisera oss på några få branscher så att vi hela tiden kan utveckla nya, skräddarsydda lösningar.

Vi sätter en ära i att lyssna på våra kunder och att finnas där för dem när de behöver hjälp. Hos oss hamnar du aldrig i en telefonkö, och eftersom vi värnar om vår small company spirit, kan vi snabbt arbeta tillsammans för att lösa dina problem.

För oss handlar det om att erbjuda dig den bästa servicen så att du i din tur kan erbjuda din målgrupp den bästa servicen.

Vanliga frågor

Vi samlar automatiskt in alla offentliga telefonnummer i Sverige och vi erbjuder våra kunder att sätta upp en registreringsmodul på deras hemsida. Dessutom har vi utvecklat en gemensam registreringssida app.sms-service.dk, som under 2022 har samlat in över 140 000 registreringar i Sverige och Danmark.

 

Vår databas består med andra ord av en blanding mellan offentliga telefonnummer och manuellt registrerade telefonnummer. Varje telefonnummer är kopplat till en adress och med vårt system kan du enkelt och effektivt skicka meddelanden till exakt de adresser du önskar.

Ja, många av de manuella registreringar som vi samlar in dagligen är från personer med till exempel dolt telefonnummer, oregistrerat kontantkort eller jobbtelefon

Det är svårt att säga exakt då det varierar från kund till kund. Vår erfarenhet är att man som ny kund når runt 60-80% av din målgrupp om du bara skickar SMS. Vissa mer och vissa mindre.

Med vår smarta registreringsmodul och gemensamma registreringssida kan detta ökas ännu mer. De kunder som jobbar aktivt med de två registreringfunktionerna ökar ofta det till över 90%.

Du kan med andra ord enkelt, snabbt och billigt få ut meddelanden till nästan alla adresser du vill. Samtidigt kan du få en lista över de adresser som inte fått din information – och här kan du överväga att göra en extra insats.

I SMS-Service kan du välja mellan olika urvalsmetoder när du vill skicka meddelanden till specifika adresser. Vårt system är integrerat med flera olika partners inom våra branscher vilket gör att du snabbt och effektivt kan välja de adresser du vill skicka information till.

Du kan markera adresserna på en karta, där du till exempel kan rita en polygon över det berörda geografiska området.

Du kan också ladda upp en lista med adresser om du redan har dem i en Excel- eller CSV-fil.

Du kan till exempel göra ett manuellt adressval, där du med några klick väljer de adresser du vill skicka till.

SMS-Service används ofta i tidskritiska situationer där informationen snabbt behöver komma ut. Därför är det viktigt att systemet är byggt så att du snabbt kan välja vilka adresser du ska skicka till.

Ja, vi erbjuder integration till både e-post, hemsida, Facebook och Twitter.

Det innebär att du med några få klick kan få ut informationen på de kommunikationsplattformar som är viktiga för dig och dina kunder. Det kan vara särskilt fördelaktigt om ni är en liten organisation eller om du skapar en sändning utanför kontorstid när dina kollegor har åkt hem.

För oss är det viktigt att SMS-Service är en one-stop kommunikationsplattform där du enkelt och snabbt kan hantera de flesta kanaler du vill skicka ut på. På så sätt kan du spara tid och kraft internt – och istället fokusera på andra viktiga uppgifterna.

SMS-Service är otroligt intuitivt och lätt att använda – även om du inte har så mycket IT-erfarenhet.

En sändning kan göras på bara några minuter. Välj bara önskade adresser, skriv ett kort meddelande och skicka. Med våra smarta textmallar kan du till och med spara ännu mer tid – och samtidigt minskar du risken för stavfel som lätt kan uppstå när du har bråttom.

Skulle du stöta på problem kan du enkelt få tag på vår support. Vi har en genomsnittlig svarstid på 5 sekunder, så vi kan snabbt hjälpa dig att få ut din sändning i tid.

SMS-Service är en webbapplikation så du kommer åt den både från dator, surfplatta och smartphone. Det betyder att du kan använda systemet när du är på resande fot och inte har din arbetsdator till hands.

Öppna bara en webbläsare, gå in på se.sms-service.dk och logga in med dina inloggningsuppgifter.

SMS-Service består priset av tre delar: installationskostnader i samband med onboarding, ett månadsabonnemang och trafikkostnader.

Vi erbjuder ett grundpaket där priset beror på antal adresser i ditt kundområde och eventuella tillval. Kontakta oss för att få mer information. Ett SMS består av 160 tecken.

Så för mindre än en krona kan du skicka meddelanden till mottagaren som kan läsa det inom några minuter.

Oavsett om du har 10 000 eller 100 kunder är behovet detsamma, kunderna förväntar sig att bli informerade omedelbart när viktiga saker händer på deras adress.

SMS-Service är skräddarsydd för både små och stora organisationer. Vi kan automatisera systemet åt dig, så att du knappast behöver lägga resurser på det själv. Och priset beror förstås på storleken på din kundbas.

Så ja, SMS-Service är vettigt för dig, oavsett din storlek.

Om du vill att dina meddelanden ska öppnas och läsas är SMS klart att föredra. Utmaningen med e-post är att dina kunder får mycket information och spam via denna kanal. Dina viktiga meddelanden riskerar med andra ord att gå förlorade om du skickar dem via e-post.

Faktum är att öppningsfrekvensen på e-post bara är 20 %. Omvänt öppnas 98 % av alla SMS-meddelanden och 95 % läses på bara tre minuter.

Alla har en mobiltelefon i fickan och skickar du ett SMS dyker det upp på skärmen direkt. Men alla har inte e-post på mobilen – och långt ifrån alla har push-notiser påslagna.

SMS är med andra ord mycket effektivare än e-post och med SMS-Service kan du nå de allra flesta av dina kunder

Ja, så länge det handlar samhällskritiks information och det inte är marknadsföring är det fullt lagligt att skicka meddelanden till adresser som man har ett avtalsförhållande till.

Vill du få en introduktion till SMS-Service?

På Blue Idea är vi redo att hjälpa dig och ditt team.

Hämta GDPR-material

Många tack för ditt intresse!

Tack för din beställning!

Kostnadsfritt dokument om SMS-Service

Allt om SMS-Service på endast en sida. Hämta vårt kostnadsfria dokument och dela med din organisation.

Tack för din beställning!